Beginnen over bos in Groningen doet veel stof opwaaien. Wat te doen met bomen in de provincie van de weidse uitzichten?

Deze week gaven wij een podium aan vier Toukomst ideeën van vrijdenkers op het gebied van bos en bomen. De plannen hadden één ding gemeen: heel veel bomen. Van het langste bos van Nederland tot een miljoen bomen en een vestingwerk van bomen rond de stad. 

Die ideeën leidden tot een discussie op sociale media. De opmerking: ‘Bomen zijn prima maar je gaat het oudste cultuurlandschap van Europa toch niet vol planten met bomen,’ geeft het sentiment van de kritiek goed weer. De openheid die de provincie kenmerkt gaat volgens velen niet samen met het planten van bos. 

Met de actie #vrijetoukomst geven we plannen een podium die niet zoveel rekening houden met hoe het nu is en die verbeelding vrij zijn gang laat gaan. Die vrijheid kan nieuwe inzichten geven en echte verandering…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.