Open brief van vier-op-een-rij over hun door de NCG getorperdeerde bewonersinitiatief

Waarde burgemeester, 

wij, vier bewoners van Woltersum, roepen u op om uw zorgplicht ten aanzien van ons te vervullen. We zitten vast in uw bureaucratie. Onze huizen staan in stutten, en negen maanden geleden beloofde minister Wiebes de Tweede Kamer nog ‘prioriteit’ te geven aan onze zaak. Met de gemeente sloten we een akkoord dat onze zaak versnellen zou. We blijven speelbal van ambtelijke molens. Ons leven wordt vermorzeld. 

We presenteren u hieronder een lijst met recente beloften – en een opsomming hoe die gebroken zijn. We moeten wachten op een versterkingsadvies voor we ons huis eindelijk weer bewoonbaar kunnen maken. Maar dat advies komt maar niet – al jarenlang niet. Het is onderhevig aan veranderende regels en procedures. Ook de organisatie die dat uitvoert ver…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.