Wat is de verhouding tussen plek, identiteit en thuis? In een driewekelijkse blog gaat Merel Melief op zoek naar antwoorden.

Deze week stond de site van Noorderbreedte in het teken van bomen in de provincie Groningen. Aan de hand van vier Toukomst-ideeën van vrijdenkers schetste Rob Roggema een situatie waarbij je al fietsend door het langste bos van Groningen opeens aan de rand een open kustzicht verschijnt.

Ik werd wel blij van dat vergezicht. Eerder schreef ik in mijn blog over de verbinding en speelsheid die ik soms mis in het landschap als bewoner van Noord-Groningen. Een verbinding van bomen leek mij een interessant experiment. Niet alleen voor de C02-uitstoot, maar ook omdat steeds meer bekend wordt over positieve invloed van bomen op ons welzijn. 

Grote boom in eigen tuin

De reactie van Bert de Jong, die pleit om elke bewoner zelf een boom te geven om zo de verbinding met…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.