Wereldwijde waterschaarste is een probleem. Een mogelijke oplossing? Recyclen! Klimaatdraaier Luuk Jeeninga (42) liet een hydraloop in zijn huis installeren.

Ze hadden eerlijk gezegd nog nooit van een hydraloop gehoord. Toch zeiden Luuk Jeeninga (42) en zijn vrouw vlot ja toen ze het apparaat bij hun nieuwe huis kregen aangeboden. Een systeem om water te recyclen paste naadloos bij de andere maatregelen die ze hadden genomen: geen gas, zonnepanelen en de vloer- en muurverwarming infrarood.

Ruim twee jaar woont het stel met zijn twee zoons (10 en 13) nu in nieuwbouwwijk Blitsaerd, randje Leeuwarden. Telkens als Luuk Jeeninga na een dag werken de oprit oprijdt, is hij blij. ’s Avonds kan hij vanuit de tuin de vuurtorenlamp van Ameland zien, de omgeving is groen en het comfort van de nieuwe woning is ongekend, vergeleken bij dat van hun oude jarendertighuis. ‘Wij hebben dertien jaar met veel plezier op ons vorige adres gewoond, maar als ik …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.