Een stap-voor-stapbenadering met oog voor alle belangen is uiteindelijk effectiever dan het lanceren van ‘werkelijk vernieuwende plannen’. Dit stelt Marco Glastra, directeur van stichting Het Groninger Landschap.

De redactie van Noorderbreedte vroeg me om te reageren op het stuk van Rob Roggema over water en iets te vertellen over het Toukomst-idee ‘Groninger diepen en maren’ van Het Groninger Landschap. Dat doe ik graag!

Noorderbreedte heeft duidelijk een voorkeur voor ‘werkelijk vernieuwende plannen’. Ik denk dat de overheid door de spreiding van bestuurlijke verantwoordelijkheden niet meer in staat is tot de grote daden waarvan Noorderbreedte droomt. En ik ben daar stiekem blij om, want het landschap heeft naar mijn idee meer baat bij evolutie dan bij revolutie. 

Vanuit water zie ik voor Groningen twee grote uitdagingen. De één heeft te maken met ons achterland, het Drents Plateau. De ander met ons voorland, de zee. Beiden liggen op een hoger niveau dan het grootste deel van onze …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.