Water is de bron van ons leven – zonder schoon drinkwater gaat het niet. En het is ook een noodzakelijk onderwerp bij serieuze plannenmakerij over de inrichting van ons land. We moeten de veerkracht van het land vergroten, water opvangen en langer vasthouden. Waarom? Omdat de zeespiegel stijgt en het land steeds dieper zakt. Wat dat betekent is voor de meesten van ons een enorme denkstap. Toch lukte dat verrassend veel Groningers want de meeste werkelijk ‘vrije’ toekomstplannen gaan over water.

#vrijetoukomstWadiant, 1997Plan: Diepen en marenVoor welke toekomst gaan we?

‘Generaties lang proberen de boel droog te krijgen. En nu deze onzin’, reageert Hendrik Visser op twitter. Hij heeft gelijk in het eerste: eeuwenlang werkten we aan droogmalen van het land zodat er mensen kunnen w…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.