Het Groningen van de #vrijetoukomst-plannen kleurt opvallend blauw. Water inspireert. Het maakt ook veel reacties los. ‘Ik woon onder dat blauwe’, schrijft Erik. Oplossing? Bouw een wierde of een woonark. Dan woon je op het mooiste plekje!

Water is de bron van ons leven – zonder schoon drinkwater gaat het niet. En het is ook een noodzakelijk onderwerp bij serieuze plannenmakerij over de inrichting van ons land. We moeten de veerkracht van het land vergroten, water opvangen en langer vasthouden. Waarom? Omdat de zeespiegel stijgt en het land steeds dieper zakt. Wat dat betekent is voor de meesten van ons een enorme denkstap. Toch lukte dat verrassend veel Groningers want de meeste werkelijk ‘vrije’ toekomstplannen gaan over water.

#vrijetoukomst

Wadiant, 1997

Plan: Diepen en maren
Voor welke toekomst gaan we?

‘Generaties lang proberen de boel droog te krijgen. En nu deze onzin’, reageert Hendrik Visser op twitter. Hij heeft gelijk in het eerste: eeuwenlang werkten we aan droogmalen van het land zodat er mense…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.