We hebben de toekomst nog niet eerder meegemaakt. Daarom stelt Rob Roggema dat als we willen nadenken over die toekomst, we buiten de kaders van nu moeten denken. 'De toekomst is onzeker, en wordt gevaarlijk als we risico’s mijden.'

Dit is de vijfde reeks Toukomst-plannen met een horizon in de verdere toekomst die Noorderbreedte deze zomer op de agenda zet. De eerdere gingen over bos, voedsel, energie en water. Dit deel gaat in op het het proces: hoe komen we van nu tot een onbekende toekomst? Welke van de vier onderwerpen spreekt jou aan? Mail naar vrijetoukomst@noorderbreedte.nl of twitter #vrijetoukomst, @tijdschriftNB. Hier lees je hoe en waarom we samen met NoorderRuimte plannen selecteerden die inspelen op grote veranderingen en werkelijk een ander toekomstperspectief bieden.  

Wie maakt de toekomst?

De toekomst is van ons allemaal, maar vooral van de toekomst. Als we die samen willen vormgeven zullen we de manier waarop we dat doen ook samen moeten bedenken. 

De …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.