Erik Wong is een van de schrijvers van het manifest 'Wij zijn het idee', het #vrijetoukomst-plan om doeners in plaats van ideeën te ondersteunen. Want de beste ideeën zijn dichterbij dan je denkt: ‘het gebeurt niet straks en in de verte, de toekomst is hier, nu, recht onder je neus!'

Dit is een reactie op het stuk ‘#Vrijetoukomst Proces’ waarin Rob Roggema stelt dat als we over de toekomst nadenken we buiten de kaders van nu moeten kijken. Samen met NoorderRuimte selecteerde hij daarom vier ideeën die het proces anders aanpakken. Heb jij zelf een idee hoe wij onze ideale toekomst kunnen bereiken? Mail dan naar vrijetoukomst@noorderbreedte.nl

Ik heb hart voor de publieke zaak en het lokale bestuur. Zo was ik zelf ooit beleidsambtenaar. Ik geloof in een sterke overheid, constructief debat en gezamenlijk geld om vorm te geven aan de wereld om ons heen. De vraag is: hoe doe je dat?

Het proces rond de besteding van 100 miljoen euro in de provincie Groningen lijkt vastgelopen in een chaotische kluwen ‘ideeënbundels’. De overheid is dol op dit type beeldspraak:…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.