Politiek filosoof Rahel Jaeggi helpt Bente van Leeuwen te begrijpen wat zo aantrekkelijk is aan Noord-Nederland.

Soms denk ik dat ik mezelf ken. Twee jaar geleden rondde ik mijn geneeskundebachelor af en dacht ik arts te willen worden. Een jaar geleden was ik nog nooit echt verliefd geweest. Tien maanden geleden wist ik niet wat Noorderbreedte was. En drie maanden geleden dacht ik dat ik deze zomer naar Argentinië zou reizen.

Nu ben ik tegen de tijd dat deze Noorderbreedte gedrukt is, afgestudeerd filosoof. En terwijl ik dit schrijf, zit ik al veertien dagen in complete isolatie in mijn studentenstudio, zodat ik daarna naar mijn ouders kan zonder de angst hen te besmetten met het coronavirus. De wereld verandert. En onlosmakelijk veranderen wij mee. Kun je ooit spreken van een eerdere en een latere versie van jezelf? Ben je eerst de ene en daarna de andere? Ik denk het niet. Ik denk dat we al…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.