De wilg is de koppige Noorderling, verpakt in een boom. Vlijtig, dienstbaar en behulpzaam. Plant er dus snel een.

De wilg is een ruimhartige gastheer voor insecten en vlindersOns cultuurland is gebouwd op wilgentenenEen koe die de keus heeft kiest voor houtige hapjes

Geen boom is waardevoller voor de wereld om ons heen dan de nederige wilg. Van alle bomen op onze erven en in onze tuinen staat hij mijlenver bovenaan als het gaat om de soortenrijkdom die erbij gedijt. Daarbij is hij de makkelijkste boom denkbaar: steek een tak in de grond en wacht tot je boom groeit. Het beste van de wilg: waait hij om, dan zaag je er een stukje af en de wilg richt zich op alsof er niets is gebeurd. Wortelen doet hij in een mum van tijd op niet meer dan een kale tak, en dan is er geen houden meer aan. In vijftien jaar bereikt de wilg de maximale hoogte, om na veertig tot vijftig jaar het leven …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.