Oude dingen kunnen irrelevant worden, maar ook wijzer met de tijd. Wij doken ons archief in op zoek naar die wijsheid. Afgelopen zomer zette Noorderbreedte samen met Noorderruimte #vrijetoukomst-plannen centraal, rondom thema’s. Het eerste thema was ‘bos’. Welke ‘bos’-verhalen zijn het waard om op te rakelen?

Tot en met zondag 4 oktober kan jij hier je stem uitbrengen op jouw favoriete Toukomst-plannen. Ben je er nog niet uit? Lees in de digitale special van Noorderbreedte alles over onze #vrijetoukomst-actie, luister naar onze eerste podcast, of lees hieronder snel verder voor wat wijsheid uit ons archief. 

Bos en beplanting in Groningen

Diep in het archief (31 mei 1989) is het artikel Bos en beplanting in Groningen te vinden, geschreven door Pier P. Bosch. Praten over bomen, met al hun mogelijkheden, is niks nieuws. Bosch: ‘Men krijgt in de gaten dat je met beplanting toch wel hele leuke dingen kunt doen, die het wonen, werken en rekreëren in de streek een stuk aangenamer maken.’ 

Ook het multifunctionele nut van bos en beplanting was in 1989 al ruimschoots bekend en al een doels…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.