Ineke Noordhoff keek niet naar de uitreiking van de gouden Televizier-ring: 'De "Duurzame 100" wist me langer te boeien dan het gala van de mediamakers die het vooral hadden over hun eigen prestaties. Omdat het over de echte wereld gaat, het leven buiten de deuren van bestuurders en amusementsmakers. Ik vond het inspirerend om te zien dat er zoveel groene burgerinitiatieven zijn, dat er zoveel verscheidenheid is in aanpak en eenduidigheid in het verlangen om samen te werken aan een betere toekomst.'

De bekendmaking van de winnaar van de Trouw ‘Duurzame 100’ viel dit jaar samen met de uitreiking van de gouden Televizier-ring. Het laatste live on tv met een show, glitter en glamour. Trouw koos een meer ingehouden feest dat voor liefhebbers werd gestreamd vanuit zalencentrum Willem de Zwijger. 

De ‘Duurzame 100’ wist me langer te boeien dan het gala van de mediamakers die het vooral hadden over hun eigen prestaties. Omdat het over de echte wereld gaat, het leven buiten de deuren van bestuurders en amusementsmakers. Ik vond het inspirerend om te zien dat er zoveel groene burgerinitiatieven zijn, dat er zoveel verscheidenheid is in aanpak en eenduidigheid in het verlangen om samen te werken aan een betere toekomst. En dan gaat het niet over de liberale welvaartsdefinitie uit de…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.