Leven tussen getijdengeulen, veenkussens, mangrovebossen en viskwekers – in aanloop naar de Klimaatadaptatieweek schetst internationaal onderzoeksplatform M-nex een toekomst voor het Reitdiep.

Alles wordt anders. Naast een waarheid als een koe, eens een artikelenreeks in Noorderbreedte die toonde hoe de mens uit eeuwige onvrede bleef sleutelen aan het landschap. Nu, een paar jaar verder, klinkt uit ‘alles wordt anders’ vooral machteloosheid. We zien dat de natuur om eens heen verandert en willen ons oude bestaan behouden. Hoe kunnen we onze steden en het landschap opnieuw inrichten om er in de toekomst ín en ván te kunnen leven? Een nieuw ontwerp voor het Reitdiepgebied geeft antwoord.

Het komt uit de koker van M-nex, een groep onderzoekers en ontwerpers die voor de lange termijn oplossingen zoekt voor de toenemende behoefte van de stad aan voedsel, water en energie. Het internationale gezelschap ziet stadslandbouw als de sleutel tot deze drie-eenheid. Stadslandbouw heef…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.