Hun huizen vallen uit elkaar. Het plan om samen een sterkere woning te bouwen, is aan het stranden. In 2020 volgt Noorderbreedte vier buren aan de Kollerijweg te Woltersum die samen optrekken. Ook Laurens Mengerink wil maar één ding: vooruit.

De Vier op een rij zijn met stomheid geslagen als de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) eind juli 2020 wederom niet over de brug komt; het versterkingsadvies waar de bewoners op wachten is weer niet klaar op het afgesproken tijdstip. Zonder dat kunnen de bewoners niet vooruit. Ze besluiten una­niem tot actie over te gaan. Zó laten ze hun burgerinitiatief om in eigen beheer samen nieuw te bouwen niet om zeep helpen.

Amper een week later zit Laurens Mengerink aan tafel bij Koen Schuiling. Mengerink is de vierde buur van de Vier aan de Kollerijweg in Woltersum. Schuiling is burgemeester van Groningen, de gemeente waar Woltersum sinds januari 2019 onder valt. Als Mengerink om hulp vraagt, belooft Schuiling zich er persoonlijk mee te bemoeien. Ook de regionale pers en Noorderbreedte …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.