De natuur gaat kopje-onder. Met 8.500 hectare eigen grond kan Het Groninger Landschap alleen dat niet tegenhouden, vertelt directeur Marco Glastra. Daarom kiest de natuurbeheerder voor samenwerking met boeren.

Met 8.500 hectare natuur kan Het Groninger Landschap de klimaatverandering niet kerenBoeren hebben 50 keer zo veel grond en een ander beheer zet echt zoden aan de dijkVeranderen kan: het buitenwater krioelt van het leven

Het is opvallend hoe optimistisch Marco Glastra praat over de
stand van de Groningse natuur. Als hij de zeearenden noemt die in het
Zuidlaardermeer broeden, rollen de superlatieven uit zijn mond. Zijn ogen
twinkelen als hij spreekt over de teruggekeerde witwangsterns in het gebied. En
dan heb je nog de ronddwalende wolf en de vele moerasgebieden. ‘Een groot
feest.’

Maar de directeur van Het Groninger Landschap is niet alleen
positief. Glastra werkt nu acht jaar bij de stichting. Dagelijks merkt hij
direct en indirect de gevolgen van klimaatver…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.