Een gewetensconflict. Dat heeft architectuurhistoricus Astrid Aarsen overgehouden aan haar interviews met bewoners in Woltersum die lijden onder de aardbevingsellende. Het laatste deel van deze serie.

Uitstel wordt uitzichtloosheid. Dat maakt de aardbevingen voor bewoners ondraaglijkVerhalenreeks brengt erfgoedprofessional in gewetensbezwarenLaat de Vier bouwen op hun manier; zij werken aan toekomstig erfgoedde

Hoewel ik het me nu niet meer kan voorstellen, en het liever ontken dan toegeef, waren de bevingen in Noord-Groningen tot twee jaar geleden ook voor mij een ver-van-mijn-bed-show. Wat ik daarover uit de media oppikte, waren enkele schrijnende rapportages over gedupeerden, de boodschap dat gas voortaan ‘fout’ was – vooral uit solidariteit – en af en toe de melding van een nieuwe beving. Kortom, foute bodemboel daar in het Hoge Noorden.

Toen ontdekte ik Woltersum. Een eigenzinnig, idyllisch dorp, een
parel in een paradijselijk landschap. Het enige wat i…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.