Duurzame drukkerij Tienkamp is geschiedenis. Zo treurig. Drukker Henk Tienkamp is niet de enige die de handdoek in de ring gooit. Ik zie op dit moment meer Groninger aardbevingsslachtoffers letterlijk weglopen. Ze vluchten niet in een bootje of naar een opvangkamp, maar gaan wel met de staart tussen de benen op zoek naar een nieuw leven elders. Niet geveld door oorlog maar door hun eigen overheid. 

Duurzame drukkerij Tienkamp stopt.

Net als bij de Toeslagenaffaire is het meest verschrikkelijke van het gaswinningsschandaal dat de overheid met wrede hardnekkigheid tegen haar inwoners strijdt. En net als bij de Toeslagenaffaire is de vraag: hoe kan dat gebeuren? Politici wijzen met de vinger naar uitvoeringsdiensten. Bij de Toeslagenaffaire is dat de Belastingdienst – en die wijst dan weer naar de minister. En die moet juist weer hard optreden van de Tweede Kamer. Want die reageert op berichten op tv en in de krant. Vraag: wie is er dan wreed? Het vingertje wijst vele kanten op; maar zelden terug naar degene die hem uitsteekt. Van een afstandje zie ik een giftig mengsel van politiek en bureaucratie die in een potje onderling door- en afschuiven te vaak burgers vermorzelen. 

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.