Participatie in corona-tijd is lastig. Maar het kan wel. Raakt burgerbetrokkenheid in het slop? Of zit de gemeente toch niet zo te wachten op mensen met een mening?

We hebben een meet-up via Teams, Kees de Graaf en Dirk Moes van de burgerparticipatiegroep Tynaarlo Goed Gehoord en ik. Maar op het afgesproken tijdstip gebeurt er op Teams niets. De telefoon gaat, een FaceTime-oproep, en in een pop-up venster op mijn computerscherm komt De Graaf in beeld. ‘Ik krijg de voicemail van Dirk,’ zegt hij. ‘Ik zie dat Dirk aan de lijn is. Dirk, ben jij er ook? Kan ik Dirk via FaceTime handmatig toevoegen?’ 

Intussen belt Dirk Moes en zie ik De Graaf op de computer en Moes op de telefoon, en mezelf twee keer, vanuit twee perspectieven. ‘Ik zie Kees niet,’ zegt Moes. ‘Maar ik hoor hem wel. Kan ik Kees uitnodigen op de computer? Dat vind ik fijner.’              In het proces van democrati…