Kun jij in beeld vastleggen wat jou beweegt? Stuur dan tot en met 15 augustus jouw foto in en wie weet staat hij volgend jaar in de Groninger, Fryske of Drentse scheurkalender.

Tot en met 15 augustus 2021 kun je jouw mooiste foto weer insturen voor een kans op een plekje in de Groninger, Fryske of Drentse scheurkalender 2022. Wat beweegt jou? Wat gebeurt er in Noord-Nederland? En wat maakt jouw provincie zo speciaal? Laat het zien en stuur je foto hier in.

De scheurkalender en Noorderbreedte zijn partners. Op de achterkant van de kalenderblaadjes lees je fragmenten uit ons tijdschrift. Sinds 2018 brengen we daarnaast elke dag op onze website een andere scheurkalenderfoto – beurtelings uit Groningen, Friesland of Drenthe. Ook bespraken we afgelopen jaar scheurkalenderfoto’s met een Noorderlicht bekroond predicaat, hier te lezen.

We zijn blij met deze samenwerking! De kalender laat een beeldverhaal zien dat vaak iets heel anders is dan in de mainstream media de boventoon voert. Daarin komt vaak een bevroren karikatuur van een regio naar voren die geen recht doet aan de rijkdom en kwaliteit ervan. Met andere woorden: de bovenstroom is losgezongen van de onderstroom en loopt niet parallel aan en vaak achter bij de ontwikkelingen ter plaatse. Want er gebeurt heel veel dat zich onder de oppervlakte beweegt.

Door iedere dag een ander beeld te tonen, vanuit telkens verschillende perspectieven, geeft de scheurkalender geen bevroren, maar juist een telkens veranderend beeld. In de hoop daarmee de regio beter te vangen. En hoe leuk is het dat jij daaraan bij kan dragen?