Westerwolde is er de laatste 25 jaar zeker op vooruitgegaan. Maar klaar voor de toekomst is het nog lang niet, betoogt lector transformatie Rob Roggema.

Durf visionair te zijn: laat landbouw toe in natuurgebiedenGeef Westerwolde een eigenzinnige toekomst: ook toeristen houden van wildNatuurherstel is mooi en nuttig maar niet genoeg om grote droogte en zeespiegelstijging op te vangen

Het bekoorlijke landschap dat ik vanochtend zag, bestaat ongetwijfeld uit ongeveer twintig tot dertig boerderijen. Miller bezit dit veld, Locke dat ginds en Manning het bos erachter. Maar geen van hen is eigenaar van het landschap. De horizon heeft een eigenschap die niemand heeft behalve diegene die alle delen kan integreren…R.W. Emerson

In de geest van Emerson vragen we voor deze rubriek experts, kunstenaars of ervaringsdeskundigen ons mee te nemen naar hun droomlandschap van de toekomst. In deze aflevering schetst Rob Rogg…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.