Nynke Agnes Postma is genomineerd voor de Leeuwarder Courant Awards 2021. Haar project Sterk Water gaat over het Friese terpenlandschap en de weerbaarheid daarvan tegen zeespiegelstijging.

Sterk Water is een van de genomineerde projecten voor de Leeuwarder Courant Awards 2021. Voor deze award dingen achttien projecten mee naar de prijs voor de beste studentenwerken in het Friese mbo, hbo en wo.

Nynke Agnes Postma van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling aan hogeschool NHLStenden in Leeuwarden is één van hen. In haar scriptie Sterk Water onderzoekt ze hoe er in het Friese terpenlandschap landschappelijk en stedenbouwkundig kan worden omgegaan met zeespiegelstijging.

In Sterk Water zoekt Nynke naar een manier om zeespiegelstijging als kans te zien, in plaats van als bedreiging. In haar scriptie onderzoekt ze de mogelijkheden om dankzij de toelaat van Waddenzeewater het land weerbaarder te maken tegen zeespiegelstijging door klimaatverandering.

Postma: ‘Door de …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.