Piet Glas (58) uit Loppersum liep al een poos rond met het voornemen biologisch te gaan boeren. ‘Gaan we doen als we 65 zijn, dacht ik.’ Nu, 7 jaar eerder, is het voornemen al realiteit.

Het was de boekhouder die hem adviseerde niet zo lang te wachten. Dus heeft Piet zijn biologische landbouwbedrijf nu reeds, samen met Angela. Hij leerde haar vijftien jaar geleden via een datingsite kennen, waarna zij Amsterdam al gauw verruilde voor Loppersum.

In 2017 splitste Piet Glas zich af van de familiemaatschap. Aan de ene kant van het spoor boeren zijn broer en zus gangbaar. Op boerderij Eikemaheert, aan de andere kant, doen Piet en Angela zonder chemie, kunstmest en bodembewerking in akkerbouw, kippen en fruit.

Dat fruit, hoofdzakelijk appels, is een nieuwe passie van Glas.
Hij wordt vrolijk van de tastbare oogst van mooie, smakelijke vruchten. En het
werk in de boomgaard met vijfduizend bomen verveelt geen moment. ‘Je bent
individueel bezig met die boompjes, en met e…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.