Brood van een Drentse bakker, van graan van een Drentse boer. Dat is twee keer Drents. Dubbel Drents heet het brood dan ook, het staat er op.

Je hebt Dubbel Drents volkoren, rogge, wit, spelt en extra
donker. En speciaal brood voor bijzondere dagen, met kersen, abrikoos, banketbakkersroom
of ander lekkers erin.

Aan de wieg van Dubbel Drents-brood, dat sinds 2018 bestaat,
staat Patrick Harms (51). Harms is bakker in hart en nieren en uiteraard Drent.
Als puber was hij niet weg te slaan uit de bakkerij van de ouders van een
vriendje uit Zeijen, waar hij opgroeide. Dat Patrick het bakkersvak zou kiezen
stond snel vast. ‘Je kunt er alles in kwijt. Je begint ’s ochtends en na een
paar uur heb je, met je handen, van een geweldig mooie grondstof iets prachtigs
gemaakt.’
Patrick en zijn vrouw hadden een zaak in Leeuwarden. Later openden ze vier
bakkerswinkels, in Vries, Eelde, Zuidlaren en Groningen. Op een
industrieterrein in T…

Trefwoorden