‘Hoe zetten we ooit die volgende stap, naar de politieke en beleidsmatige consequenties van gelijke rechten voor mensen en niet-mensen?’ vraagt Ankie Lok. Zet de kleine stapjes die jij hier en nu binnen je netwerk kunt zetten, antwoordt Maarten Meester.

Beste Ankie,

Mevrouw Van Dale wacht op antwoord. Zo lees ik jouw laatste, mooie bijdrage aan onze discussie. Want A, je verwacht van mij antwoord op drie (samenhangende) vragen:

Valt wat ik schrijf over onze verantwoordelijkheid tegenover schapen wel toe te passen op grutto’s?Leg ik de verantwoordelijkheid niet te veel bij het individu? Hoe zetten we ooit die volgende stap, naar de politieke en beleidsmatige consequenties van gelijke rechten voor mensen en niet-mensen?

En B, je doet dat mede op basis van het gezaghebbende
woordenboek.

Na de vraag ‘Wat is een wild dier?’ schrijf je
namelijk: ‘De Van Dale definieert bij de diverse lemma’s: “zoals voorkomend in
de natuur, in de natuurstaat”, “niet tam”, “niet door de mensen verzorgd”. En
als zogenoemd pregnant taalgebruik, waa…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.