Marijke Klamer, Bart Nijstad en Hannah van der Weide illustreerden het nummer Iedereen doet mee. Kom hier wat meer over ze te weten.

In het derde nummer van 2021 stond kleur centraal, ook conceptueel. We vroegen drie getalenteerde illustratoren om het thema te verbeelden, wat prachtige resultaten opleverde.

Op zoek naar het abstracte met Marijke Klamer

Foto door Jedidja Smalbil

Dit is Marijke Klamer, beeldende kunstenaar uit Groningen. Ze studeerde kunst aan academie Minerva in Groningen en aan Kask in Gent. Ze maakt schilderijen met olieverf die gaan over dieren, planten, dagdromen, mensen, kleuren, vormen en emoties. In haar schilderijen is ze op zoek naar het abstracte in het figuratieve, wat ze ook doet in haar keramieken sculpturen. Voor Noorderbreedte heeft Marijke de illustraties gemaakt bij het essay Gelijke rechten voor mens en niet-mens van Maarten Meester. Benieuwd naar het werk van Marijke? Neem een kijkje op haar website

Er was eens Bart Nijstad

Bart Nijstad is tekenaar, illustrator en docent.

In 2020 ronde hij zijn studie Master of Arts in Fine Art and Design aan het Frank Mohr Institute af. Bart maakt sindsdien grote schilderijen en tekeningen. Bart werkt als illustrator voor NRC Handelsblad. In het verleden maakt hij twee beeldromans. In zijn werk schept hij tegengestelde werelden waarin het alledaagse en het sprookjesachtige beide plaatsvinden. Bart Nijstad woont en werkt in Groningen. Voor wie een portie sprookjes kan gebruiken in het dagelijks leven kan kijken op bartnijstad.com

Hannah van der Weide in vogelvlucht

Hannah is een illustrator / animator uit Groningen.

In haar werk is ze geïnteresseerd in het gebruik van surrealisme en fantasie om een brug te spannen naar de werkelijkheid. Daarbij gebruikt ze verschillende media, zoals waterverf, tekenen, druktechnieken, maar ook digitale media. In haar vrije tijd wandelt en leest ze graag en doet ze verder aan pianospelen. Hannah illustreerde het artikel van Ankie Lok waar bontgekleurde grutto’s de pagina’s uitvlogen.