Marijke Klamer, Bart Nijstad en Hannah van der Weide illustreerden het nummer Iedereen doet mee. Kom hier wat meer over ze te weten.

In het derde nummer van 2021 stond kleur centraal, ook conceptueel. We vroegen drie getalenteerde illustratoren om het thema te verbeelden, wat prachtige resultaten opleverde.

Op zoek naar het abstracte met Marijke Klamer

Foto door Jedidja Smalbil

Dit is Marijke Klamer, beeldende kunstenaar uit Groningen. Ze studeerde kunst aan academie Minerva in Groningen en aan Kask in Gent. Ze maakt schilderijen met olieverf die gaan over dieren, planten, dagdromen, mensen, kleuren, vormen en emoties. In haar schilderijen is ze op zoek naar het abstracte in het figuratieve, wat ze ook doet in haar keramieken sculpturen. Voor Noorderbreedte heeft Marijke de illustraties gemaakt bij het essay Gelijke rechten voor mens en niet-mens van Maarten Meester. Benieuwd naar het werk v…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.