Ontwerpen in context van het landschap

In de vorige drie publicaties vertelde ik al over de landschaps- en cultuurhistorie van de Friese Waddenkust. De effecten van klimaatverandering op dit landschap, hoe onze voorouders vroeger hiermee hebben geleefd en welke kwaliteiten zeker het behouden waard zijn. Deze thema’s zijn het fundament van klimaatadaptief ontwerpen in context van het landschap. 

De ontstaansgeschiedenis van het landschap en de menselijke reactie op de omgeving vormen samen de grote lijnen in het verhaal dat uniek is voor elk landschap. De kenmerken van het landschap zouden daarom als geheel niet verloren mogen gaan bij eventuele hedendaagse doorontwikkelingen: verlies je te veel karakteristieken met een ontwerp, dan raakt het landschap steeds minder leesbaar….

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.