Fotografie hielp Betsy Koning er weer bovenop te komen na een zware periode. Met aandacht voor de natuur schiet ze de mooiste plaatjes.

Betsy Koning (57) doet niets liever dan in de vroege morgen de natuur in gaan. ‘Als de zon opkomt, dat is voor mij het mooist. Ik maakte vorige week een foto met de zon achter een hert, en dan zie je dus alleen de contouren, met dat hele grote gewei. Ja, dan word ik helemaal blij!’ Wonend aan de rand van het Drents-Friese Wold lukt het haar goed om op de fiets of wandelend de mooiste plekjes te vinden. En vooral: om ze vast te leggen. ‘Dat is mijn passie, doe ik het allerliefst.’

Het is een kwetsbare foto, haar inzending voor de Drentse Scheurkalender. Je voelt de stilte als je ernaar kijkt. De ree lijkt elk moment weg te kunnen springen, zo alert is zijn blik. En kwetsbaar is ook het verhaal van de fotografe.

Zo’n vijf jaar geleden raakte Betsy om persoonlijke redenen in een dal…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.