Groen gas kan de toekomst zijn voor veel huishoudens. De kwestie is: hoe komen we eraan?

De actuele situatie van nu is prangend, want de forse stijging van de energieprijzen is in menig huishouden als een bom ingeslagen. Een kubieke meter gas voor een stuiver was een halve eeuw geleden aantrekkelijk, maar intussen moet er bijna een euro voor worden betaald. Nu het einde van de gaswinning in Groningen in zicht is, voelen de verbruikers de pijn.

Leren van Denemarken

Een halve eeuw lang waande Nederland zich rijk bovenop een van de grootste gasbellen van Europa. Van energiecrises is in ons land weinig geleerd. Het aardgas uit de Groningse bronnen is volop blijven stromen, zonder dat er serieus werd gewerkt aan alternatieven om in onze energiebehoefte te voorzien. Nu is het rijkelijk laat, want de aanhoudende reeks aardbevingen in Groningen noodzaken tot een resoluut dic…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden