Voor een stedentrip wijken mensen al snel uit naar Praag, Barcelona of Berlijn. Houd het eens dichtbij en ga naar Delfzijl. Deze stad is als een metafoor voor het leven zelf: een schitterende imperfectie.

De stad bruist, gelukkig niet van schilderachtigheid maar van het diepmenselijke gevecht tegen de vergankelijkheid. Delfzijl is ├ęcht.

De rauwe haven, het nondescripte centrum waar geen greintje schoonheid afleidt maar wel alles te koop is, nostalgische flats uit de jaren zestig in Delfzijl-Noord zoals ze bijna nergens meer te zien zijn en het dit jaar geopende strand, naast Harlingen het enige zeestrand in het Noorden aan vaste wal. Overnachten kan in het hotel met het beste uitzicht van het land: het Eemshotel aan de Dollard.


Reyer Boxem is fotograaf

Tijd voor een leuk uitje, op zoek naar een nieuw boek of zin om je blikveld te verbreden? Nb-redacteuren tippen je in deze rubriek over hun favorieten.

Trefwoorden