Elke middag strooit een man in mijn buurtpark een volledig brood uit langs de waterkant. Buiten dat Laika, mijn hondje, telkens zo veel mogelijk van die boterhammen zo snel mogelijk naar binnen schrokt, is het ook nog eens, ondanks alle goede bedoelingen, erg ongezond voor de eenden.

Brood is voor eenden arm aan voedingsstoffen en rijk aan zout. De wilde eendenstand daalt al jaren gestaag, dus laten we deze dieren een handje helpen. Wat veel mensen niet weten, is dat gezond watervogelvoer makkelijk en goedkoop verkrijgbaar is. En misschien heb je zelfs al een gezonde snack voor ze in huis, watervogels houden namelijk veel van doperwten!

Bente van Leeuwen is filosoof

Tijd voor een leuk uitje, op zoek naar een nieuw boek of zin om je blikveld te verbreden? Nb-redacteuren tippen je in deze rubriek over hun favorieten.

Trefwoorden