Mogen jongeren niet vooral meepraten om het klimaatdebat inclusief te doen lijken? Vera Santing legt uit waarom we haar generatie wel serieus moeten nemen.

‘Excuusjongere’. Die term gebruikte Tjesse Riemersma toen hij mij voor Noorderbreedte interviewde over de Youth for Climate Adaptation-conferentie in 2021. Mochten jongeren als ik niet vooral meepraten om het gesprek inclusief te doen lijken? En hebben jongeren niet te weinig ervaring en kennis om bij te dragen aan een oplossing?Ik ben nu twee jaar verder, waarin ik als jongere actief heb deelgenomen aan het klimaatdebat. Met die ervaring op zak denk ik een beter antwoord te kunnen geven op de vragen die Tjesse mij destijds stelde.

Er waren de afgelopen jaren talloze initiatieven voor een duurzame toekomst. Je kunt natuurlijk vraagtekens zetten bij de effectiviteit daarvan, maar wie goed kijkt ziet een stroomversnelling.Jongeren van nu dragen aan die verandering bij. Zij integreren …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.