Bente van Leeuwen tipt een van haar favoriete restaurants van Groningen (stad): Achterwerk.

Inmiddels eet ik vijf jaar veganistisch, altijd vrijwel moeiteloos en zelfs met veel plezier. Ik hou van koken, wat veganisme makkelijker maakt. Maar ik geniet ook enorm van uit eten gaan. In studentenstad Groningen, waar ik woon, zijn zat restaurants waar het goed toeven is als veganist. Toch staan ├ęcht verrassende plantaardige dingen nog steeds niet vaak op het menu.

Hoe blij was ik dan ook toen ik Achterwerk ontdekte! Een al jaren goed draaiend, volledig veganistisch, fine cuisine restaurant. Niet alleen is het eten spectaculair, de sfeer is heerlijk ontspannen. Een aanrader voor iedereen, ongeacht dieetvoorkeur.

Bente van Leeuwen is filosoof en hoofdredacteur van Noorderbreedte

Tijd voor een leuk uitje, op zoek naar een nieuw boek of zin om je blikveld te verbrede…