Hoe zou het Karol Mielnik zijn vergaan als hij zijn knie niet kapot had gevoetbald?

De Poolse Mielnik (41) tekende op zijn acht­tiende een profcontract bij Varta Start Namysłów. De verdediger droomde ervan op een dag te schitteren bij zijn favoriete club Manchester United. Maar na twee jaar maakte hij een fatale beweging en moest hij het veld op een brancard verlaten. De hand van God? Niets in ons leven gebeurt toevallig, als je het Mielnik vraagt.Met zijn voetbaldroom in duigen, besloot hij naar het seminarie te gaan. In de pubertijd meed hij de kerk weliswaar drie jaar, toch is hij overtuigd katholiek. Sinds februari 2020 is hij priester in de parochie Maria, Hertogin van Drenthe in Zuidoost-Drenthe. In Nederland woont Mielnik al vanaf augustus 2007, drie maanden na zijn priesterwijding. Een Limburgse stichting, die Poolse priester­opleidingen ondersteunt, had gevra…