Voormalig Nb-hoofdredacteur Merel Melief komt terug als redactielid. 'Er is iets aan Noorderbreedte wat altijd overeind blijft staan'.

Ik ben begin twintig en voor mijn studie journalistiek ga ik op zoek naar een stage. De vraag die op tafel ligt: wil ik naar de randstad (naar de heilige graal in de vorm van de NOS of een kwaliteitskrant) of ga ik voor een regionale optie. Op dat moment weet ik nog niet goed wat ik wil, behalve dat het Westen mij niet per se trekt. Ik zit hier prima in het Noorden. 

Dan kom ik toevalligerwijs Noorderbreedte tegen en beter kan het niet in mijn ogen: regionaal maar ook diepgang. Ik besluit meteen een brief te schrijven met de vraag of ze toevallig op zoek zijn naar stagiaires. De week daarna fiets ik naar het kantoor van Noorderbreedte aan de Westerkade. Via een smal trappetje loop ik naar de deur om aan te bellen bij dit souterrain. 

Hoofdredacteur Annelies van der Goot doet…