Tjesse Riemersma heeft al lange tijd een idee voor een vlijmscherp maar poëtisch opiniestuk. Zou dat er ooit nog komen?

Al sinds de opening van het Forum Groningen in 2019 broed ik op een vlammend opiniestuk. In mijn gedachten begint dat lichtzinnig en met complimentjes. Ik schrijf dan dat het nieuwe cultuurgebouw leuk is voor toeristen en hoe super het is dat er veel jonge mensen komen.

Ik schrijf ook dat ik er zelf graag kom om te lezen of films te kijken. Ik staar dan vaak naar de mannen achter de openbare computers. Eentje was ooit zijn bril vergeten. Met z’n neus tegen het scherm gedrukt boekte hij een onlinecursus persoonlijke verlichting.

Ik mopper doorgaans veel, maar als ik het kan helpen doe ik dat liever niet. Daarom schrijf ik in dat opiniestuk niet dat de roltrappen energieverslinders zijn. Ook laat ik buiten beschouwing dat vijf euro voor een rode wijn best veel is in een gebouw dat …

Trefwoorden