Voormalig bakker Klaes Hoekstra uit Bedum grijpt het Nationaal Programma Groningen aan om zijn droom voor mekaar te krijgen: een sociaal woonproject voor senioren.

Als bakker probeerde Klaes Hoekstra (68) aandacht te trekken met ludieke acties. Toen advocaat Bram Moszkovicz uit zijn ambt werd gezet, onder meer op verdenking van het aannemen van grote sommen contant geld van cliënten, bakte hij dezelfde dag nog moscovietjes. ‘Ik prees de cakejes aan met: “Vandaag in de aanbieding, helaas zonder advocaat. U dient contant te betalen en ontvangt geen bonnetje”. Dan heb je Hart van Nederland en RTV Noord op de stoep staan.’ Hoekstra schreef een boek over marketing. De titel: Wereldberoemd in Bedum en omstreken.Sinds hij vier jaar geleden de zaak van de hand heeft gedaan, profileert hij zich als consultant en omdenker. Hij houdt lezingen voor mkb’ers met een flinke vleug vermaak erin en ondersteunt jonge ondernemers. Ook helpt hij via een kerkelijke or…