Waddencorrespondent Sanne Meijer wil meer lokaal eten en gaat op zoek naar de smaak van ‘haar’ Waddengebied. Onderweg komt ze nogal wat verrassingen tegen.

Het is een zonnige herfstdag als ik de deur van de Waddenslager in Uithuizermeeden openzwaai. Ik ben hier nog nooit geweest, al weet ik zelf niet zo goed waarom. Of nou ja, ik kan wel één reden bedenken: ik eet geen vlees. Maar de Waddenslager is meer dan alleen een slagerij, want er worden ook lokaal geproduceerde zuivelproducten en groenten verkocht. In de koeling staan glazen flessen met melk en slagroom en er liggen vacuümverpakte kazen. Daarnaast zie ik houten kistjes vol prachtig gekleurde paprika’s en puntige spitskolen. Op de toonbank staan flessen vlierbloesemlimonade en potjes Waddenzout. Ik haal het boodschappenlijstje uit mijn zak en stap naar de balie. 

Op het boodschappenlijstje staan de ingrediënten die ik nodig heb voor een speciaal diner. Dit weekend komen er v…