Als er tien dagen tussen zitten, is het veel. Ik verlaat Assen in TT-sfeer. Versnelling is het thema. En telkenjare heerst de spanning als je er ontvankelijk voor bent. Ik keer terug ten tijde van de Fiets4Daagse.

Als er tien dagen tussen zitten, is het veel. Ik verlaat Assen in TT-sfeer. Versnelling is het thema. En telkenjare heerst de spanning als je er ontvankelijk voor bent. Ik keer terug ten tijde van de Fiets4Daagse. Wegbermen en wegen zijn wederom bezet maar nu door de Gazelle-generatie. Versnelling is voor deze generatie van een geheel andere orde. En ontspanning ook.
Beide bezoekersgroepen zijn gemakkelijk in stereotypen te beschrijven. De (regionale) redacteur die zich daartoe laat verleiden, komt niet ver. Het getuigt juist van vakmanschap nieuwe invalshoeken en sociologische patronen op te sporen. Wat altijd terugkeert, is een aantal bekende beelden. Enerzijds het bierkrat, anderzijds de broodtrommel. Van belang voor de herkenning, van belang voor de ijking van het dagelijks bestaan….

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden