Hij slaapt zelfs bij zijn bijen. Toen hij nog leraar was, en weleens last had van slapeloosheid, zette hij de bijen naast zijn bed. Door het zoemen was hij zo vertrokken. Tegenwoordig maakt hij als imker zoveel overuren dat hij overdag vaak een dutje doet in het gras, buiten bij de kasten.
Vier jaar geleden was ik met vakantie in de Carel Coenraadpolder. Het was bijna zomer. De polder zag op veel plaatsen geel van koolzaad en mosterd. De laatste avond maakten we nog een wandelingetje naar de Dollarddijk. Nooit zag je daar iemand. Nu zat er een oudere man op het bankje met uitzicht op de kwelders. Op zijn schoot een halfgeopend kistje, dat hij vasthield als een kostbaar bezit. Er lagen krulspelden in. In de kokertjes bleken zich bijenkoninginnen te bevinden. De man zelf was de imker die…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden