Hoofdredacteur Annemarie Kok introduceert heel diverse beroepen; van imker tot ijscoverkoper en dichter. Bijzondere mensen met bijzondere verhalen.

Vier jaar geleden was ik met vakantie in de Carel Coenraadpolder. Het was bijna zomer. De polder zag op veel plaatsen geel van koolzaad en mosterd. De laatste avond maakten we nog een wandelingetje naar de Dollarddijk. Nooit zag je daar iemand. Nu zat er een oudere man op het bankje met uitzicht op de kwelders. Op zijn schoot een halfgeopend kistje. Er lagen krulspelden in. In de kokertjes bleken zich bijenkoninginnen te bevinden. In dit extra dikke nummer een uitgebreide kennismaking met deze imker, maar dan bij hem thuis en in zijn tuin in Ter Wupping.

Op een dag begin dit jaar, het was nog winter, stond er in de carport van mijn moeders buurman in Assen een witte ijscokar. En die bleef daar maar staan. Wat kregen we nu? Richard was toch planoloog bij de gemeente Bellingwedde? Hoe …

Trefwoorden