Het energiebeleid in Nederland is gericht op het ontginnen van de kleine gasvoorkomens, zodat de gasbel van Slochteren gespaard kan worden. Ook velden waarvan het aardgas een andere kwaliteit en kalorische samenstelling heeft worden hierin betrokken. Veel van deze velden — met een geschat volume van meer dan 60 miljard m3 gas — zijn te vinden in Twente en Drente. In tegenstelling tot het Slochterengas bevat dit aardgas enkele procenten zwavel, waardoor het niet geschikt is voor gebruik in Nederlandse huishoudens. Het zogenaamde zure gas ruikt niet bepaald lekker en het zou de apparaten aantasten . Technisch is het mogelijk het zure aardgas te ontzwavelen, waarna het — gemengd met ander aardgas — gewoon gedistribueerd en gebruikt kan worden.

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.