In de politieke wandelgangen wordt steeds vaker gesproken over cultuurtoerisme. De provincie Groningen liet er onlangs een nota over verschijnen, in Drenthe wordt er in de particuliere sector iets aan gedaan, maar in Friesland heeft het begrip handen en voeten gekregen. De stichting 'Kultuer en Toerisme yn Fryslan' speelt al jaren in op de toenemende vraag naar culturele producten voor toerist en recreant om zo werkgelegenheid te creëren en bovendien middelen te genereren om de Friese cultuur in stand te houden. Een gesprek met directeur Rienk Terpstra over de terpen, kerken en zerken van het 'Bourgogne van Nederland'.

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden