Twee mannen met sporttassen vragen twee eenpersoonskamers met televisie. Een gitaar kermt bij een liedje over 'dynamite'.

Lioba ging ook mee in het gevolg van Bonifatius. Toen B. 74 jaar was, was zij 38. B. werd vermoord (dat vraag ik me nu af) op z’n 80-ste; L. was toen 44 jaar, zij is pas op haar 72-ste gestorven. Gelukkig maar.

Twee mannen met sporttassen vragen twee eenpersoonskamers met televisie. Een gitaar kermt bij een liedje over ‘dynamite’. Een grote blonde waardin legt uit, terwijl ze de ‘sporttassen’ naar de kamers brengt, dat op zolder nog wel een televisie staat, maar… De uitleg van ‘maar’ is niet meer te horen. De buschauffeur heeft me neuriënd naar Dokkum gesmeten, virtuoos door de duisternis, langs rotondes over woonerven en verkeersdrempels.

Ik zit in de consequent romantisch ingerichte cafézaal van het hotel. Schaars verlicht en hakkende muziek op de voorgrond. Aan de bar zit een m…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden