Het is maandagmiddag, ik reis weer met de trein naar Leeuwarden. Een sneltreinverbinding die op het traject maar één keer stopt.

Het is maandagmiddag, ik reis weer met de trein naar Leeuwarden. Een sneltreinverbinding die op het traject maar één keer stopt. Een comfortabele stille trein met grote schone ramen en een eersteklascoupé waar je helaas niet extra voor hoeft te betalen. Het begin is er. Groningen-Leeuwarden alsof het één stad is met wat groen ertussen. Eerst weilanden met Texelse schapen, dat is Groningen. Dan weilanden met een Fries paard, dat is Friesland. Ik stap uit en loop de stad in. Door het kantorengebied, het winkelgebied en een vergeten gebied naar het oudste gebied. De twee terpen van Nijehove, de Eewal aan de Middelzee. Het is inmiddels verandert, maar het belangrijke van de plek is nog steeds voelbaar.

Er is voor mij een groot vertrek gevraagd met een mooi uitzicht op monumentale panden. …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden