In vier jaar tijd hebben Jan Christiaansen en Monica Boekholt, samen bureau De Maten, hier hun plan gerealiseerd: een ruimte waar meerdere mensen wonen en werken in een gebouw dat naar ieders wensen ingevuld kan worden.

Jan Christiaansen (Vlissingen) en Monica Boekholt (Eindhoven) leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Academie voor Bouwkunst in Tilburg en kwamen achttien jaar geleden naar Groningen met hun binnenvaartschip, de zeilklipper Najade. Jan was gevraagd als architect aan de slag te gaan met de ondersteuning van bewonersorganisaties in Groningen; Monica kon ook in Groningen als zelfstandig kunstenaar en docente kunsteducatie aan de slag. Daarnaast charterden ze ’s zomers met groepen op de Waddenzee en de Oostzee. ‘We voeren langs die prachtige randen van Groningen naar binnen’, weet Jan zich nog te herinneren, ‘en ik wist meteen dat we lang zouden blijven’. Zo geschiedde. De Najade is inmiddels overgegaan in andere handen en Jan werkt al weer enkele jaren aan het restaureren van een …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden