Vormgevers hebben een belangrijk aandeel in de presentatie van Noorderbreedte. De omslagen van de reguliere nummers worden vormgegeven door bekende kunstenaars en grafisch ontwerpers. Een gesprek met Marten Jongema.

Het kon niet uitblijven. Iedere keer is het raak. Als een ontwerper twee jaar voor Noorderbreedte gewerkt heeft, valt hij in de prijzen. Dat gebeurde achtereenvolgens met Johan van der Keuken, Swip Stolk, Benoît, Max Kisman, Wim Crouwel en nu krijgt Marten Jongema de prestigieuze Werkmanprijs voor de beste grafisch ontwerper in Nederland. Voor het vakgebied geldt deze prijs als de belangrijkste. En daar is hij erg blij mee, hoewel het niet de eerste keer is dat hij in de prijzen valt. Eerder ontving hij de Theaterafficheprijs, in 1992 voor het eerst werd uitgereikt voor de beste theateraffiche, die hij gemaakt had voor theatergroep Carrousel. In dat jaar kreeg hij tevens in Italië de prijs voor de beste Europese postzegel. In Frankrijk won hij twee belangrijke prijzen te weten de Savign…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.