Het grootste deel van zijn bestaan, honderdduizenden jaren lang, bracht de mens door als jager-verzamelaar. Deze romantische bestaanswijze, die zich afspeelde in een situatie die ook wel bekend staat onder de naam Paradijs, heeft de goedkeuring van zijn huidige nazaten.

Het grootste deel van zijn bestaan, honderdduizenden jaren lang, bracht de mens door als jager-verzamelaar. Deze romantische bestaanswijze, die zich afspeelde in een situatie die ook wel bekend staat onder de naam Paradijs, heeft de goedkeuring van zijn huidige nazaten. De term verzamelen mag voor de gemiddelde RTL4-kijker wat vaag overkomen, jagen, het om zeep helpen van mammoeten en dergelijke, spreekt wel aan. Tegelijkertijd wordt alom benadrukt dat een dergelijke bestaanswijze nu natuurlijk uit de tijd is. Wij doden nog wel soortgenoten en bepaalde quota vis (als de financiële belangen maar groot genoeg zijn, mag het), maar tegen het verschijnsel jacht is (in Nederland) succesvol opgetreden. Daarvoor is vooral de geürbaniseerde mens verantwoordelijk, want deze ligt met zijn keukenme…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden