Minister Jan Pronk van VROM kreeg begin dit jaar in het Drents Museum het eerste exemplaar van het POP uit handen van Commissaris van de Koningin Relus ter Beek. De Drentse commissaris noemde bij deze gelegenheid de combinatie van rust en ruimte enerzijds en dynamiek anderzijds het belangrijkste kapitaal van Drenthe. ‘Deze combinatie levert een voortreffelijk woon-, werk- en leefklimaat op, en dat is iets waar we heel zuinig op moeten zijn. Het POP zie ik als de verzekering van dit Drentse kapitaal. Het is een plan dat aan de ene kant zorgt voor behoud van het goede, maar aan de andere kant voldoende ruimte biedt om hier prettig te blijven wonen en werken’, aldus Ter Beek. Het POP moet ervoor zorgen dat de komende jaren het gezicht van Drenthe behouden blijft. De groei van Drenthe zal h…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.