Ik wil graag beginnen met een misverstand uit de weg te ruimen. Tot mijn schrik bleek me dat ik gevraagd ben als deskundige een bijdrage aan het Keuningcongres `Tussen Aa en Hunze' te leveren. Maar ik ben geen deskundige, ik ben journalist. En dat is per definitie iets anders.

Ik wil graag beginnen met een misverstand uit de weg te ruimen. Tot mijn schrik bleek me dat ik gevraagd ben als deskundige een bijdrage aan het Keuningcongres `Tussen Aa en Hunze’ te leveren. Maar ik ben geen deskundige, ik ben journalist. En dat is per definitie iets anders. Ik ben mede geen deskundige omdat ik vorige week dinsdag voor het eerst in de Drentsche Aa ben geweest. Ik zeg het maar alvast. Om te weten waar we het over gingen hebben heb ik een excursie gemaakt onder de deskundige begeleiding van Hans Elerie. Het was werkelijk ontzettend leuk en heel interessant. Ik ben in de derde plaats geen deskundige omdat ik niet eens uit Nederland kom. Ik ben van oorsprong Amerikaanse, dat ben ik overigens nog steeds. Dus, dit is niet mijn natuurlijke habitat. Alles wat ik weet, heb ik …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden