Met de Wadloper van NoordNed in een rustig gangetje vanuit Groningen naar Leeuwarden geschommeld. Het treintje zit vol met middelbare school scholieren en studenten.

Met de Wadloper van NoordNed in een rustig gangetje vanuit Groningen naar Leeuwarden geschommeld. Het treintje zit vol met middelbare school scholieren en studenten. Weinig mevrouwen. Geen meneren. Ik had een hectische ochtend. Vanaf het moment dat we vertrekken zit ik in mijn natuurlijke cadans. Door dat rustige ritme kan ik goed structuur aanbrengen waardoor ik zoveel werk aanhaal dat ik het te druk heb. Weliswaar slechts een paar honderd meter rond mijn huis; maar still. De kop van het Zuiderdiep in Groningen is mijn huis, mijn heem. Als mijn zakelijke nakomelingen hier een paar generaties blijven zitten, dan heet mijn heem, het Zuiderdiep, Woutringum. Zo is het ook met Harlingen gegaan. Het heem van de nakomelingen van Harlio. Harlingum.

Het landschap wordt langzaamaan minder rech…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden